Nieuws

Aanvraag test om te reizen

Update: Mogen wij, gezien de hoge werklast, met aandrang vragen om voor een preventieve PCR test in het kader van een buitenlandse reis een afspraak te maken in één van de volgende externe centra/labo:

  • Medilab Gent – 09/222.02.72 – Gordunakaai 60, 9000 Gent
  • Labo CRI Zwijnaarde – 09/329.23.00 – Industriepark-Zwijnaarde 3, 9052 Gent
  • Reiskliniek UZ Gent – 09/332.23.50 of 09/332.12.30
  • Labo Medina – 09/371.49.06 – Koning Leopold II laan 1, 9000 Gent
  • Labo Iliano – 09/228.19.70 – Schouteerpark 15, 9070 Destelbergen
  • AZ Maria Middelares – 09/246.46.46
  • AZ Sint-Lucas – 09/224.64.45

U kunt ook volgende link gebruiken voor een overzicht van de verschillende afnamecentra en voor het vastleggen van een afspraak: https://www.medina.be/nl/covid-19/

GRIEPVACCINATIE

Zoals elk jaar worden risicopatiënten aangeraden zich tegen de griep te laten inenten in de loop van november.

Dit zijn 65-plussers, zwangeren, mensen met suikerziekte of met een chronische ziekte van hart, longen, nieren, lever, of mensen die een behandeling krijgen die het afweersysteem aantast zoals kanker of reuma. Ook personen werkzaam in de gezondheidssector of huisgenoten van een risicopatiënt. U kan het griepvaccin natuurlijk laten inspuiten wanneer u in die periode voor een andere reden bij de huisarts moet zijn (u mag geen koorts hebben).

Maar wanneer u enkel een griepvaccin dient te krijgen en niets anders, verzorgen we ook dit jaar opnieuw een speciaal "griepspreekuur", bedoeld om efficiënt te werken en overbelasting van de gewone spreekuren te vermijden. Voor dit griepspreekuur kan u een afspraak maken per telefoon (09/3360308) of per mail (info@doktervermeulen.be) voor één van de onderstaande dagen.
U brengt best uw ID kaart en het vaccin mee, samen met 5 euro in cash geld.

• ZATERDAG 21 NOVEMBER 9 — 12 UUR
• ZATERDAG 28 NOVEMBER 9 — 12 UUR

Wanneer er samen met de spuit wel een onderzoek dient te gebeuren of medicatie dient verlengd te worden, maakt u zoals gewoonlijk een "normale" afspraak bij de arts van uw keuze.
Dr. Sofie Vermeulen en Dr. Laura De Vriese

Heropstarten praktijk vanaf 4 mei 2020

Vanaf 4 mei 2020 mag de zorg in de huisartspraktijk op een veilige manier heropgestart worden.
Dit betekent dat patiënten NIET verdacht van COVID-19 uitsluitend op afspraak gezien kunnen worden na telefonisch of digitaal contact. Binnenkort zal de online agenda ook terug operatief worden. Voor de veiligheid wordt aan de patiënten gevraagd om buiten te wachten indien mogelijk, en bij het binnenkomen een zelf meegebracht mondmasker aan te doen en de handen te ontsmetten met hiervoor voorzien materiaal in de wachtzaal.
Gelieve alleen te komen of met maximum 1 gezonde begeleider en bij voorkeur te betalen met bankcontact of payconiq.
Als patiënten symptomen vertonen zoals koorts, hoest, kortademigheid, spierpijn, neuslast of diarree en/of recent contact gehad hebben met een COVID-19 positieve patiënt wordt gevraagd om NIET naar de praktijk te komen, maar contact te nemen met ons via telefoon of mail.

Helena: een veilige manier om uw medische documenten te bekijken.

Als arts krijgen we regelmatig de vraag om attesten of documenten zoals een labo-uitslag of een medisch verslag aan de patiënt te bezorgen. Volgens de privacywet en de nieuwe GDPR-regels mag dit eigenlijk niet via de gewone mail.
Helena is een elektronisch programma om op een veilige manier resultaten vanuit het elektronisch medisch programma aan de patiënt te bezorgen. Bloeduitslagen, specialistische verslagen, zelfs voorschriften kan u op deze manier veilig ontvangen. U kan u als patiënt gemakkelijk aanmelden via https://helena.care

Coronavirus (COVID-19) - veelgestelde vragen

Beste patient(en) hier vindt u 2 documenten met belangrijke informatie aangaande het Coronavirus (COVID-19).
- Het eerste document bevat antwoorden op enkele veel gestelde vragen.
- Het tweede document bevat richtlijnen aangaande hygiëne en wat te doen bij thuisisolatie

Lees beide documenten zeker eerst door alvorens contact met ons op te nemen.

Coronavirus (CoVid-19) - update

Wegens het Corona-virus (Covid 19) zijn voorlopig de vrije spreekuren (8h30 – 10h30) op maandag, woensdag en vrijdag geannuleerd om een overvolle wachtzaal en besmettingen te vermijden.
(via de website www.doktersofievermeulen.be wordt u op de hoogte gehouden wanneer deze opnieuw plaatsvinden)
****
U kan wel een CONSULTATIE op AFSPRAAK maken:
➢ via de online agenda op de website : www.doktervermeulen.be of telefonisch op het nummer van de praktijk 09/336 03 08
U kan ook een TELEFONISCHE CONSULTATIE verkrijgen (en zeker verplicht indien u Corona-symptomen heeft (hoest, koorts,..):
➢ Hiervoor verstuurt u een e-mail naar info@doktervermeulen.be (e-mailadres ook via de website te vinden) waarin u om een telefonische afspraak vraagt.
➢ Vermeld hierin ZEKER uw telefoonnummer en een ruime tijdspanne waarin u bereikbaar bent.

Coronavirus (COVID-19)

Alle belangrijke informatie over het nieuwe Coronavirus (COVID-19) kan u raadplegen op de site https://www.info-coronavirus.be/nl/

foto: 

Vervanging Dr. Laura De Cremer vanaf 1/4/2020

Vanaf 1/04/2020 wordt Dr. Laura De Cremer vervangen door Dr. Laura De Vriese. De consultatie-uren van Dr. De Cremer worden overgenomen door Dr. De Vriese.

GRIEPVACCINATIE

Zoals elk jaar worden risicopatiënten aangeraden zich tegen de griep te laten inenten in de loop van november.

Dit zijn 65-plussers, zwangeren, mensen met suikerziekte of met een chronische ziekte van hart, longen, nieren, lever, of mensen die een behandeling krijgen die het afweersysteem aantast zoals kanker of reuma.

U kan het griepvaccin natuurlijk laten inspuiten wanneer u in die periode voor een andere reden bij de huisarts moet zijn (u mag geen koorts hebben).
Maar wanneer u enkel een griepvaccin dient te krijgen en niets anders, verzorgen we vanaf dit jaar een speciaal "griepspreekuur", bedoeld om efficiënt te werken en overbelasting van de gewone spreekuren te vermijden.

Voor dit griepspreekuur kan u een afspraak maken per telefoon (09/3360308) of per mail (info@doktervermeulen.be) voor één van de onderstaande dagen.
U brengt best uw ID kaart en het vaccin mee, samen met 5 euro in cash geld.

  • ZATERDAG 23 NOVEMBER 9 — 12 UUR
  • ZATERDAG 30 NOVEMBER 9 — 12 UURWanneer er samen met de spuit wel een onderzoek dient te gebeuren of medicatie dient verlengd te worden, maakt u zoals gewoonlijk een "normale" afspraak bij de arts van uw keuze.

Dr. Sofie Vermeulen en Dr. Laura De Cremer

Dr. De Cremer is afgestudeerd als arts aan de Universiteit Gent. Vanaf 1 oktober 2018 vervoegt ze de praktijk van Dr. Vermeulen als HAIO.
Door deze samenwerking worden de consultatie-uren aangepast: zie het nieuw uurrooster op de home-pagina.